Українська влада запроваджує нову систему отримання водійського посвідчення

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в інтерв’ю РБК-Україна розповів про нові умови та можливості в теоретичній та практичній частині водійського навчання. Зокрема, міністр відзначив такі важливі моменти, як зменшення корупційних схем та покращення умов навчання та складання іспитів.

Україна вже давно потерпає від корупції у сфері отримання водійського посвідчення. Від цього страждають як звичайні люди, так і самі водії, які “придбали” посвідчення без належного навчання. Корупції передують недосконалі умови під час навчання та складання іспитів. Однак, МВС почало реформу для удосконалення деталей у цій сфері.

За словами міністра, в першу чергу буде розглядатися корупція при складанні теоретичних та практичних іспитів. Зазначалося, що ці проблеми пов’язані із комплексом звичок, залишених від МРЕВ.

“…Коли ми починали три місяці тому роботу в цьому напрямку, це було перше питання – є однозначна корупція при підготовці майбутніх водіїв, при здачі теоретичних та практичних іспитів. І це запит суспільства, щоб ми нарешті позбулися цього комплексу чи звичок колишнього МРЕВ (міжрайонний реєстраційно-екзаменаційний відділ Держінспекції безпеки дорожнього руху – ред.), який був ще при ДАІ. ДАІ ми ліквідували, а комплекси залишились”, – зазначає він.

В одному із пунктів плану планується надати дозвіл на самостійну підготовку водія або за допомогою репетитора. І після вивчення матеріалу можна прийти в сервісний центр і скласти іспит.

Для подолання корупції під час складання теоретичного екзамену будуть внесені певні зміни завдяки аналізу цих схем. По-перше, доступ до аудиторії стороннім особам буде заборонений.

По-друге, замість однієї буде влаштовано 4 камери. Це надасть змогу можливість існування “сліпих зон”. По-третє,  інформація з камер буде зберігатись мінімум місяць на серверах МВС, що дає змогу переглянути результати іспиту. 

“…розуміючи технічну складову цього процесу, ми забороняємо в цих класах знаходитись стороннім особам, замість однієї камери ставимо чотири камери. Ми знищуємо повністю можливість існування “сліпих зон”. Інформація з камер буде зберігатись мінімум місяць на серверах МВС”, – запевняє Клименко.

Що ж стосується практичної складової, то буде проведено скорочення сервісних центрів по всій Україні. Було 148, а стало 55 центрів. Також буде відібрано найкваліфікованіших працівників, які будуть здійснювати й надавати послуги.

За твердженням міністра, старі машини більше не будуть використовуватися при складанні практичного іспиту. Їх замінять такі марки: Renault і Hyundai. На відміну від старих машин, нові оснащуватимуться чотирма камерами, які будуть фіксувати всі дії.

“…Найголовніше, що ваші руки, ноги і обличчя, а також вашого інструктора буде видно. Камера встановлена зверху і вона повністю бачить, які педалі інструктор натискає, чи він перемикає акселератор, чи допомагає крутити руль. На додаток, фронтальна камера буде показувати весь шлях руху автомобіля. Як він перелаштовується, паркується. Також працює аудіозапис. Всі підказки інструктора будуть фіксуватися”, – запевняє експерт.