«Нова пошта» у Польщі: запуск послуги адресного забору

Тепер у жителів Польщі з’явилася можливість відправляти посилки в Україну та повертати товар, який не підійшов.

ФОТО: INTERFAX-УКРАЇНА

Компанія «Нова пошта» запустила новий сервіс у мобільному додатку та онлайн-кабінеті, який дає можливість викликати кур’єра на будь-яку польську адресу, щоб відправити посилки в Україну, повідомила пресслужба поштового оператора.

Також, новий сервіс передбачає безплатне повернення продавцю товару, який не підійшов, протягом 14 днів після отримання посилки.
Послуга працює по всій території Польщі, нею можна скористатися навіть у тих містах, де немає відділень «Нової пошти». Для того, щоб повернути товар, клієнтам “Нової пошти” необхідно увійти до розділу “Мої відправлення” та обрати отриману посилку, яку потрібно повернути. Потім у рядку “Керувати посилкою” вибрати сервіс “Легке повернення” та вказати причину повернення товару із запропонованого переліку.

Для того, щоб замовити адресний забір, потрібно спочатку заповнити заявку на офіційному сайті, оплатити доставку та самостійно запакувати товар. Зазначимо, що кур’єр не перевіряє вміст відправлення, тому клієнт повинен сам перевірити посилку на наявність заборонених товарів.
«Якщо під час перевірки митна служба у посилці виявить заборонені товари, то вони будуть вилучені або вся посилка повернеться відправнику. При цьому усі витрати за повернення сплачує відправник” – повідомила компанія.

Нагадаємо, що “Нова пошта” до кінця березня має відкрити 10 відділень у Польщі.