Щоденно Україна отримує на 20 мільйонів грн менше через  «Укренерго» - НКРЕКП

В НКРЕКП повідомили, що компанія “Укренерго” не подала на розгляд комісії вчасно документ, який забезпечив би порядок розподілу цих доходів.

НЕК “Укренерго” не виконала свої зобов’язання щодо відновлення експорту електроенергії до Словаччини, внаслідок чого Україна отримала недобір близько 20 мільйонів гривень на добу.

Про це заявив голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський.

Варто зазначити, що на засіданні 4 травня НКРЕКУ має розглянути питання про погодження використання наданого Укренерго порядку розподілу пропускної спроможності українсько-словацького міждержавного пункту пропуску, погодженого зі Словаччиною.

Однак «Укренерго» не надало регулятору договір зі словацькою стороною.

“Регулятор глибоко стурбований тим, що виникло. Адже питання експорту електроенергії є одним із стратегічних питань нашої економіки”, – сказав Ущаповський.

Він підкреслив, що регулятор вжив усіх необхідних заходів для відновлення експорту електроенергії. Було досягнуто протокольної домовленості з представниками Європейської Комісії та керівництвом Секретаріату Енергетичного Співтовариства. Оператори систем передачі з обох країн відвідали ряд онлайн-зустрічей.

Попри це, “Укренерго” не виконала свої зобов’язання щодо оформлення та погодження експортних контрактів.

Про це повідомляє пресслужба Нацкомісії.